Somrig rätt med kryddiga räkor som serveras med färskpotatis som du krossar lite lätt och gräddar i ugn med vitlökssmör. Det här är ett recept för dig som gillar vitlök, räkor och sting!
Ingredienser: |
|
32 st |
ekologiska stora skalade färska räkor
|
1 st |
röd chili
|
2 |
vitlöksklyftor
|
1 |
lime
|
2 msk |
ingefära
|
6 msk |
hackad färsk koriander
|
2 msk |
rapsolja/vegetabilisk smaklös olja
|
3 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
Potatis |
|
800 g |
färskpotatis (kokt och kall)
|
3 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
3 |
vitlöksklyftor
|
1 |
nypa salt och peppar
|
Ett knippe persilja
|
Kryddiga räkor med färskpotatis
1. Börja med att koka potatisen.
2. Skala och grovhacka vitlöken och ingefäran. Kärna ur chilin om du vill ha en mildare hetta (vill du ha det starkt behåller du fröna) och riv limeskalet.
3. Häll sedan i limesaft, limeskal, vitlök, ingefära och chili i en mixer och mixa på hög hastighet tills det bildar en kräm. Tunna ut med olja vid behov.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Lägg ner räkorna i en skål och häll på chilimarinaden, blanda ordentligt och låt vila i 15 minuter medan du gör potatisen.
6. Krossa 3 vitlöksklyftor i en bunke, tillsätt Carlshamn Flytande margarin, salt och peppar och blanda.
7. Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg på den kokta potatisen. Krossa dem lite lätt med en gaffel. Toppa med vitlökssmöret du just gjorde och grädda i ugnen i ca 15 minuter.
8. Sätt en stekpanna på hög värme. Smält ner Carlshamn Flytande margarin och stek räkorna i ca 2,5 min på varje sida tills de får fin färg.
Servera räkor och potatis med färsk grovhackad persilja!
Trevlig måltid!