Recept på blomkålsvingar som du doppar i en sötsyrlig barbequedip. Servera blomkålsvingarna som förrätt, tillbehör eller som en egen rätt. Riktigt gott!
Ingrediensser |
|
300 g |
blomkål (utan blast och rot)
|
1 |
citron
|
1 tsk |
rökt paprikapulver
|
2 krm |
chiliflakes
|
1 tsk |
brun farin
|
3 msk |
Olivolja
|
Carlshamn Flytande
|
|
Bbq-sås |
|
1 |
Gul lök
|
1 |
vitlöksklyfta
|
1/2 |
äpple
|
1 krm |
krossad chipotle chili (torkad och rökt chili)
|
1/2 dl |
brun farin
|
1/2 dl |
rödvinsvinäger
|
1 dl |
krossade tomater
|
Carlshamn Flytande
|
|
salt
|
Kryddstarka Blomkålsvingar med barbequedip
Värm ugnen till 250 C.
Skär blomkålen i fina ½ centimers tjocka skivor och lägg de i en ugnsfast form.
Finriv det yttersta skalet från citronen över blomkålen.
Tillsätt kryddorna, farinsocker, salt och olivolja (margarin) och vänd runt de med blomkålen. Ugnsbaka ca 10 minuter tills de har en fin rostad yta.
Skala och hacka lök och vitlök.
Kärna ur och skär äpplet i små tärningar.
Värm en kastrull med lite margarin till medelhög temperatur.
Fräs lök, vitlök, äpple och chipotle ett par minuter.
Tillsätt farin, vinäger och tomater.
Låt koka ca 10 minuter.
Smaka av med salt.
Dippa den kryddiga blomkålen i den sötsyrliga bbq-såsen.