Spara både tid och disk och laga maten direkt i matlådor! Här är vårt recept på goda matlådor med kyckling och ris i en krämig sås med pesto och mozzarella. Till detta krävs det att du har ugnsfasta matlådor i glas. Vill du göra fler matlådor på direkten dubblar du receptet.
Ingredienser: |
|
150 g |
Körsbärstomater
|
400 g |
kycklingfilé
|
30 g |
grönkål
|
2 dl |
ris
|
3 dl |
vatten
|
6 msk |
pesto
|
6 msk |
grädde
|
1 tärning |
kycklingbuljong
|
125 g |
mozzarella
|
Tillbehör |
|
Färskt bröd
|
|
Carlshamn Tre oljor
|
Kyckling matlådor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela tomaterna i halvor. Skär upp kyckling och mozzarella i mindre bitar. Häll ris, vatten, grädde och pesto i en bunke, och smula ner kycklingbuljongen i så små bitar som möjligt. Riv grönkålen i önskad storlek och rör i.
3. Ta fram tre matlådor. Fördela röran jämt i dem, och fördela kyckling och tomater jämt mellan dem och rör om.
Ställ dem i ugnen i cirka 30 minuter.
4. Ta ut och låt svalna. Servera med bröd och Carlshamn Tre oljor.