Ett enkelt recept på kyckling med krämig grönkål, ugnsbakade rotsaker som toppas med riven pepparrot. Här får du en härlig balans av smaker och rätten är enkel att imponera med. Prova den här smarriga kycklingrätten idag!
Ingredienser: |
|
4 |
kycklingbröstfiléer
|
100 g |
grönkål
|
3 dl |
växtbaserad ”grädde”
|
1 dl |
riven pepparrot
|
Salt och svartpeppar
|
|
Carlshamn Smörgås
|
|
Ugnsbakade rotsaker |
|
400 g |
små potatisar
|
200 g |
morot
|
200 g |
palsternacka
|
salt
|
|
Carlshamns Flytande
|
|
Gurksmörgås |
|
4 |
vetekakor
|
gurka
|
|
Carlshamn Smörgås
|
Kyckling med krämig grönkål, ugnsbakade rotsaker och riven pepparrot
Gör så här:
Värm ugnen till 200 C. Halvera och lägg potatisarna på ugnsplåten. Skala och skär
morötter och palsternacka i 1–2-centimeterstora bitar och lägg på ugnsplåten. Blanda
potatisen och rotfrukterna med lite Carlshamn Flytande och salt. Ugnsbaka i ca 40
minuter tills de har en fint rostad yta.
Under tiden: Salta och peppra kycklingen. Värm en stekpanna med Carlshamn Flytande
eller Carlshamn Smörgås till medelhög temperatur. Bryn kycklingen några minuter runt
om till fin brynt färg. Lägg in kycklingen i ugnen när det är ca 10 minuter kvar på
rotsakerna.
Ugnsbaka kycklingen ca 10 minuter tills kycklingens kärntemperatur är ca 62 C i mitten
(så efterbakar den till ca 67 C).
Skär bort den grova delen av stjälken på grönkålen och finstrimla sedan. Koka upp den växtbaserade grädden och lägg sen ner kålen. Koka i ca 3 minuter och smaka av med salt.
Bred vetekakorna med Carlshamn Smörgås och skiva på lite gurka.
Lägg upp kycklingen med den krämiga grönkålen och de rostade rotsakerna. Servera med
de goda gurksmörgåsarna.