Kyckling med rödbetsstuvning, potatisstomp och chevré. Rödbeta och chevré passar perfekt ihop och gör den här kycklingrätten extra god. Gott till både lunch och middag.
Ingredienser |
|
2 st |
Kycklingfiléer med ben
|
3 st |
råa rödbetor
|
2 dl |
havregrädde
|
1 skiva |
Chevréost (kan lämnas bort)
|
1 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
Olivolja
|
|
Örter
|
|
Salt & peppar
|
Kyckling med rödbetsstuvning och potatisstomp
1. Skölj rödbetorna. Avlägsna allt utom roten och ca en centimeter av blasten.
2. Koka rödbetorna i saltat vatten i ca 35 min.
3. Skala rödbetorna medan de fortfarande är varma, under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor och låt torka på papper.
4. Skala potatisen och koka i hönsbuljong tills de är mjuka.
5. Grilla eller stek kycklingen i en het panna så att den får den fin färg på ytan och lägg sedan i ugnen i 15-20min på 165 grader.
6. Häll av vattnet från den kokta potatisen men lämna kvar en skvätt på bottnen. Låt kastrullen stå på låg värme. Mosa potatisen med ca 1cm bred bit chevréost, flytande margarin och olja. Den behöver inte blir helt slät.
7. Värm upp rödbetsbitarna med havre matlagningsgrädde i en kastrull. Tillsätt salt och peppar.
Servera kycklingen, potatisstomp och rödbetsstuvningen och garnera med lite timjan.