Recept på en kycklinggryta med kikärtor, röd pesto och grädde. Den här grytan är enkel att laga och är det perfekt middagstipset. Utmärkt till matlådan och är lika god att värma på dagen efter.
Ingredienser: |
|
1 kg |
kycklingfilé
|
380 g |
kikärtor
|
1 |
Gul lök
|
2 |
vitlöksklyfta
|
3 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
3 msk |
pesto rosso
|
2 msk |
kycklingfond
|
2 dl |
grädde
|
500 g |
krossade tomater
|
Salt & peppar
|
|
Topping |
|
Koriander
|
Kycklinggryta med kikärtor
6 portioner
Gör såhär
Skär kycklingen i önskat stora bitar och bryn i Carlshamn Tre oljor i en stor gryta. Salta och peppra efter smak. Finhacka lök och vitlök, och fräs tillsammans med kycklingen. Häll ner resterande ingredienser i grytan, och låt puttra i ca 20 minuter. Toppa gärna med lite koriander, och servera!