Har du inte provat Lahmacun så är det dags, tycker vi. Lahmacun är som pizzor eller tunnbröd med en kryddig köttfärsblandning på. Efter att den gräddats i ugnen penslar du kanterna med Carlshamns Havssalt och toppar med färska tomater, citron, persilja och rödlök. Det här måste du prova!
Bröd: |
|
6 dl |
mjöl
|
3,5 dl |
grekisk yoghurt
|
2 tsk |
bakpulver
|
Fyllning: |
|
200 g |
köttfärs
|
1 |
liten lök
|
0,5 |
paprika
|
0,5 |
chili
|
2 |
vitlöksklyftor
|
1 msk |
tomatpuré
|
2 tsk |
mald spiskummin
|
2 tsk |
chiliflakes
|
2 tsk |
paprikapulver
|
0,5 burk |
krossade tomater
|
En näve persilja
|
|
Topping: |
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
Körsbärstomater
|
|
Rödlök
|
|
persilja
|
|
citron
|
Lahmacun med spiskummin och rödlök
Gör såhär:
1. Blanda fyllningen först. Grovhacka lök, paprika, chili, vitlök och mixa med paprikapulver, krossade tomater, tomatpuré, chiliflakes och persilja.
2. Rör ned färsen när det blivit finmixat.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Rör ihop mjöl, bakpulver och grekisk yoghurt i en bunke.
5. Knåda till en deg och dela upp i 8 lika stora bitar.
6. Kavla ut en bit i taget så tunt som möjligt på en plåt med bakplåtspapper, bred på ett tunt lager av fyllningen och grädda i ca 5 minuter.
7. När Lachmacun gräddat klart, pensla kanterna med smält Carlshamn Havssalt.
Servera med rödlök, körsbärstomater och persilja. Avsluta med att pressa en citronklyfta över.