Gillar du också turkisk peppar? Då ska du baka våra blondies med vit choklad, hallon och krossad turkisk peppar. Servera med lite lättvispad grädde och bjud på en riktigt god kaka!

Ingredienser: |
|
200 g |
vegansk vit choklad
|
200 g |
Carlshamn Bakning
|
2 dl |
strösocker
|
4 |
ägg
|
2 1/2 dl |
vetemjöl
|
100 g |
Turkisk peppar
|
Hallonvisp: |
|
2 dl |
visp
|
1/2 dl |
hallonsylt
|
Till servering: |
|
Färska hallon
|
|
Turkisk peppar
|
Lakritsblondie med hallonvisp!


Så här gör du:
Värm ugnen till 175 C.
Lägg bakplåtspapper i botten på en ugnsfast form som är ca 20 x 30 cm.
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål.
Lägg ner margarinet och smält det sedan i en kastrull över vattenbad.
Ta av bunken från värmen.
Vispa socker och ägg med en elvisp tills det är luftigt.
Vänd ner chokladblandningen i äggvispet och vänd sedan ner vetemjölet.
Krossa den turkiska pepparn och vänd ner i smeten. Fördela ut smeten i formen.
Grädda i ca 30 minuter tills kakan stannat.
Låt svalna i ca 30 minuter och stjälp sedan upp kakan.
Vispa vispet luftigt och blanda ned sylten.