Ingredienser: |
|
800 g |
lammracks
|
500 g |
grön sparris
|
2 |
vitlöksklyftor
|
2 |
kvistar rosmarin
|
Carlshamn Flytande
|
|
Salt, svartpeppar och olivolja
|
|
Citron- och rosmarincreme |
|
2 dl |
vegansk cream cheese
|
1/2 |
citron
|
2 msk |
finhackad rosmarin
|
Salt och svartpeppar
|
|
Honungsrostade hasselnötter |
|
75 g |
hasselnötter
|
1 msk |
honung
|
2 msk |
Carlshamn Havre
|
salt
|
Lamm med honungsrostade hasselnötter
Hacka vitlök och rosmarin grovt och blanda med olivolja.
Salta och peppra lammracksen.
Gnid in dem med vitlöks- & rosmarinshacket.
Ansa sparrisen och pensla med Carlshamn Flytande och salt.
Grilla lammet på direkt värme på grillen i ca 10 minuter tills du får en fint grillad yta.
Grilla på indirekt värme i ca 10 minuter till, tills kärntemperaturen är ca 50 C.
Låt lammet vila ca 10 minuter innan du skivar upp det.
Under tiden grillar du sparrisen sparrisen runt om på direkt värme i ca 5 minuter. Finriv allt skal på citronen och blanda ned i cream cheesen tillsammans med 1 tsk citronsaft och den finhackade rosmarinen.
Smaka av blandningen med salt och svartpeppar.Grovhacka hasselnötterna.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur.
Stek nötterna i Carlshamns havremargarin ett par minuter.
Häll på honungen och stek vidare i ca 1 minut tills de är fint karamellisserade.
Servera lammet med creme cheese blandingen, nötter och sparris!