Lammgryta med äpple, rosmarin och bulgur. Det här receptet innehåller inte många ingredienser så den är enkel att både förbereda och laga. Beroende på kvalitet på köttet så tar grytan lite olika lång tid att laga, men du får smaka av längs med vägen.
Ingredienser: |
|
800 g |
lammgrytbitar
|
1 |
Gul lök
|
1 |
Äpple
|
2 msk |
finhackad rosmarin
|
2 tsk |
Maizenamjöl
|
En klick Kallpressad eller Havremargarin
|
|
En nypa salt och svartpeppar
|
|
Till servering: |
|
Kokt bulgur
|
Lammgryta med äpple, rosmarin och bulgur
Så här gör du:
Börja med att skala, halvera och skiva löken samt kärna ur och tärna äpplena.
Bryn kött, lök och äpple i margarin tills det fått en fin brynt färg. Salta och peppra alltsammans och lägg över i en gryta.
Koka ur stekpannan med lite vatten. Häll stekskyn och vatten över köttet så att ca 2/3 täcks.
Låt grytan sjuda under lock ca 2 1/2 timmar, tills köttet är riktigt mört. Späd ut med mera vatten om det skulle behövas.
Observera att tiden kan variera ganska mycket beroende på grytbitarnas kvalité.
När köttet är mört. Blanda ut maizenamjölet med lite vatten och vispa ner det i grytan under kokning.
Smaka av med salt och svartpeppar och blanda ner rosmarinen före servering.
Servera lammgrytan med kokt bulgur.
Smaklig måltid!