Smaka på försommaren med vår lammsmäcka, biffar av lammförs som du serverar med fräscht sommargrönt, smält margarin och rårörda lingon. En mustig men enkel rätt att laga. Gott och smakrikt!
Ingrediensser |
|
450 g |
lammfärs
|
1 msk |
gula senapsfrön
|
1 |
Gul lök
|
120 g |
kokt potatis
|
1 |
ägg
|
1/2 dl |
visp/matlagningsbas (som ersätter grädde)
|
margarin, salt och svartpeppar
|
|
150 g |
morötter
|
250 g |
broccoli
|
150 g |
bönor
|
120 g |
margarin
|
Till servering |
|
Rårörda lingon och kokt potatis
|
Lammsmäcka med sommargrönt, smält margarin och rårörda lingon
Lägg färsen i en bunke. Mortla senapsfröna lite lätt, hacka löken och pressa potatisen. Blanda ihop samtliga ingredienser till smäckan och smaka av med salt och svartpeppar.
Forma till fina biffar och stek de i margarin ca 2-3 minuter på varje sida på medelhög temperatur.
Skala och skär moroten i centimeterstora bitar. Ansa och skär broccolin i fina buketter. Noppa bönorna och dela de på mitten. Koka grönsakerna al dente ca 5 minuter i saltat vatten.
Koka upp margarinet. Servera färsbiffarna med grönsakerna. Häll margarinet över anrättningen och servera med kokt potatis och rårörda lingon.