Recept på klassisk lasagne med kryddig färs, béchamelsås och ett täcke av smält ost. Receptet är anpassat efter köttfärs och quornfärs, välj det som passar dig bäst. Lasagne är en trygg klassiker och vårt recept är enkelt att följa. Lycka till!
Recept: |
|
500 g |
Lasagneplattor av bönpasta
|
500 g |
quornfärs/köttfärs
|
380 g |
krossade tomater
|
1 st |
Gul lök
|
4 st |
klyftor vitlök
|
4 dl |
vatten
|
2 st |
tärningar grönsaksbuljong
|
3 msk |
tomatpuré
|
1 msk |
Carlshamn Flytande
|
1 krm |
salt
|
1 krm |
svartpeppar Malen
|
1 tsk |
basilika
|
1 tsk |
oregano
|
Béchamelsås: |
|
ca 1 dl |
vetemjöl
|
1,5 dl |
Havremjölk/mjölk
|
100 g |
Carlshamn Flytande/bakmargarin
|
100 g |
riven cashew ost
|
1 krm |
salt
|
1 krm |
malen vitpeppar
|
1 kryddmått |
muskot
|
Lasagne
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp Carlshamn Flytande i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills den är genomstekt. Tillsätt basilika, oregano och tomatpuré, fräs ytterligare en halv minut under omrörning.
Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong.
Krydda med salt och peppar efter smak.
Låt såsen puttra på svag värme ca 10 min.
Béchamelsås: Smält Carlshamn Flytande eller Carlshamn bakmargarin i en kastrull. Vispa ut mjölet i det smälta smöret och tillsätt mjölken lite i taget. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Tillsätt hälften av cashew-osten och smaka av såsen med salt, peppar och muskot.
Varva béchamelsås, lasagneplattor och färssås i 3 lager. Avsluta med ett lager lasagneplattor, béchamelsås och resten av den rivna osten.
Grädda i ugnen i ca 30 minuter.