Lättgrillad tonfisk som du serverar på en bädd av mango- och avokadosalsa med chili och koriander. Grilla tonfisken snabbt på riktigt hög värme för att få en god yta. En fräsch och lätt rätt som passar till både lunch och middag.
Ingredienser: |
|
2 skivor |
färsk tonfisk a 200 g
|
2 |
avocado
|
2 |
lime
|
1 |
Mango
|
1/2 |
Rödlök
|
1 |
röd chilli
|
1/2 dl |
hackad koriander
|
2 msk |
pressad limejuice
|
1 msk |
Carlshamn Flytande
|
färsk koriander
|
|
salt
|
Lättgrillad tonfisk med mango- och avocadosalsa
Så här gör du:
Torka av tonfisken och pensla den lätt med Carlshamn Flytande och salta.
Värm en grill till absolut högsta temperatur.
Grilla tonfiskskivorna 30-60 sekunder på varje sida.
Låt tonfisken svalna och skiva den före servering i tunna skivor.
Finhacka rödlök och chili, skala och fintärna avocado och mango och blanda i en skål.
Pressa i ca 2 msk lime i blandningen och smaka av med salt.
Servera tonfisken med salsan, en näve färsk koriander och lite lime.
Vi föreslår också ett riktigt gott bröd med Carlshamn Havssalt på.