Lax i ugn med pesto och cream cheese, ett enkelt och gott vardagsrecept som även passar perfekt i matlådan. Servera med sparrisbroccoli, citron och rostade pinjenötter.
Ingredienser: |
|
600 g |
lax
|
100 g |
pesto
|
200 g |
cream cheese
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
400 g |
sparrisbroccoli
|
20 g |
pinjenötter
|
Salt och peppar
|
|
citron
|
Lax med pesto
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 175 grader.
Lägg laxen i en ugnssäker form, och bred över ett rejält lager av cream cheese och pesto. Vill du skippa creme cheese går det bra med bara pesto. Sätt in i ugnen med en termometer i laxen, och ta ut när den är på 50 grader (den kommer stiga till ca 56 grader efter den är uttagen).
Stek sparrisbroccolin i Carlshamn Tre oljor. Häll på ca 0,5 dl vatten och lägg på ett lock, så broccolin får ångas klart.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, och strö dem över broccolin och laxen. Pressa lite citron över broccolin, salta och peppra, och allt är redo att serveras!