Det här recept på lax i ugn måste du bara testa. Laxen toppas med panko, parmesanost, citronzest och timjan. Servera laxen med stekt sparris.
Ingredienser: |
|
Lax:
|
|
500 g |
laxfilé
|
2 msk |
Carlshamns flytande margarin
|
Salt och peppar efter smak
|
|
1,8 dl |
panko-ströbröd
|
4 msk |
parmesanost, riven
|
2 tsk |
citronzest
|
1/4 tsk |
torkad timjan
|
Chiliflingor efter smak (valfritt)
|
|
Sparris: |
|
Valfri mängd sparris
|
|
2 msk |
Carlshamns flytande margarin
|
Salt och peppar efter smak
|
Lax med sparris och parmesan
Krydda laxfiléerna med salt och peppar efter smak.
Placera laxfilén med skinnet nedåt på en smord ugnssäker form och pensla ovansidan med häften av det smälta margarinet.
Kombinera panko-ströbröd, parmesanost, citronzest, timjan och den resterande delen av margarinet i en skål. Pressa ihop blandningen toppa laxen med ett jämnt lager av blandningen.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 till 20 minuter, beroende på tjockleken av din filé.
Medan laxen gräddas i ugnen steker du din sparris i Carlshamns flytande margarin i en stekpanna! Krydda med salt och peppar.
Tips! För att addera extra smak på sparrisen kan du steka den tillsammans med en vitlöksklyfta.
Trevlig måltid!