Saftiga laxbiffar med en fräsch melonsallad blir en utmärkt lunch eller lättare middag. De är enkla att tillaga och smakar ljuvligt. Vill du ha en ännu mer matig rätt, servera med klyftpotatis.
Laxbiffar |
|
400 g |
viltfångad laxfilé
|
2 st |
ägg
|
4 krm |
sesamolja
|
1 st |
chili
|
1 näve |
färsk koriander
|
1 |
lime
|
1 msk |
vetemjöl
|
2 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
Salt och peppar
|
|
Melonsallad: |
|
1/2 |
Rödlök
|
1 |
lime
|
ca 1 kg |
Vattenmelon
|
300 g |
cashewbaserad ost/fetaost (a. 1 paket)
|
Ett knippe färsk mynta.
|
|
En nypa salt och peppar.
|
Laxbiffar
Så här gör du:
Skär den kalla laxen i kuber och kör några sekunder i matberedare med ägg och sesamolja.
Finhacka chili, koriander och riv lite limeskal och tillsätt till lax blandingen, och pressa i limejuicen.
Tillsätt mjöl, 2 krm salt och 2 krm peppar, och blanda till en jämn smet.
Forma till biffar stora som en halv handflata och stek i Carlshamn Flytande margarin i 3–4 min på
varje sida.
Skär melonen i kuber och lägg i en bunke.
Finhacka rödlök och mynta och blanda ner i vattenmelonskuberna.
Pressa i lime och bryt eller smula över osten, salt och peppra och blanda runt!