Ska du bjuda på varmrökt lax och vill servera den på ett festligt sätt? Då har du hittat rätt. I vårt recept på varmrökt lax lägger vi upp lax, potatis, kokt ägg och all god topping i en vacker krans. Den här rätten passar till både påsk och midsommar eller när du vill servera en härlig laxrätt på ett lite annorlunda vis. Pricken över den här rätten blir krispiga bitar av stekt kavring. Mums!
Ingredienser: |
|
4 st |
potatisar
|
150 g |
varmrökt lax
|
2 st |
ägg
|
6 st |
rädisor
|
4 msk |
stenbitsrom
|
4 msk |
creme fraiche
|
0,25 kruka |
hackad gräslök
|
0,25 kruka |
hackad dill
|
2 skivor |
kavring
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
Laxkrans med kavring och örter
Koka potatis och ägg. Skär potatisen och ägg i fyra delar.
Hacka upp kavringen (ca 1×1 cm) och stek i Carlshamn Tre oljor tills brödet blivit krispigt.
Hacka upp dill, gräslök och rädisor.
Fördela potatis, ägg, varmrökt lax, rädisor och lägg upp allt som en krans på ett fint serveringsfat. Avsluta med att klicka ut creme fraiche och stenbitsrom över kransen och toppa med örterna och små bitar av den krispiga kavringen.
Laxkrans är perfekt att servera på buffébordet!