Den här laxtårtan är en underbar rätt att servera till försommarbjudningen. Med godsaker som varmrökt lax, avokado, räkor, rom och fräscha ärtskott blir det en given succé. Tårtbotten gör du på smakrik kavring. Den här tårtan passar perfekt på sommarbuffén, kanske till examensfirande eller midsommar?
Botten |
|
150 g |
kavring
|
100 g |
Carlshamn Havssalt
|
Fyllning |
|
0,5 |
Rödlök
|
2 |
avokado
|
1 |
kruka dill
|
0,5 |
citron
|
5 dl |
creme fraiche
|
300 g |
varmrökt lax
|
100 g |
räkor
|
Salt och peppar
|
|
Garnering: |
|
rom
|
|
Ärtskott
|
|
räkor
|
Laxtårta
Gör så här:
Mixa kavringen i en matberedare, häll i Carlshamn Havssalt och blanda till en deg. Tryck ut degen i en 10×35 cm form och ställ i kylen.
Finhacka rödlök och dill.
Skär upp avokado, räkor och lax.
Riv citronskal och pressa ur saften.
Rör ihop allt i en bunke och tillsätt creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Bred blandningen över kavringen i formen och låt stå i kylen i några timmar innan den ska serveras.
Toppa laxtårtan med rom, ärtskott och räkor. Servera och njut!