Det här receptet på laxtartar passar bra som förrätt eller tilltugg för kommande högtider. En fräsch och smakrik liten rätt som du serverar direkt på sked. Snyggt och roligt och perfekt på minglet.
Ingredienser: |
|
100 g |
kallrökt lax
|
3 msk |
creme fraiche
|
2 msk |
philadelphia
|
0,5 tsk |
dijonsenap
|
0,5 tsk |
riven pepparrot
|
1 tsk |
färsk citron
|
Salt och peppar
|
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
1 skiva |
kavring
|
1 |
grönt äpple
|
1 |
avokado
|
rom
|
Laxtartar på sked
8
Gör såhär;
Finhacka den kallrökta laxen. Rör ihop med creme fraiche, philadelphia, dijonsenap, pepparrot, citron, salt och peppar.
Hacka upp kavringen, och stek i Carlshamn Havssalt.
Finhacka äpplet och ta ur avokadon och mosa den.
Ta fram 8 st små skedar. Börja med att lägga på avokado, laxblandning, äpple och tillslut kavring. Toppa med rom, och servera!