Gör din egen lemoncurd, det är enklare än du kanske tror. Lemoncurd kan användas i olika sammanhang - som fyllning i tårtor och bakverk, på nybakade scones, på rostat bröd och i många olika efterrätter.
Ingredienser: |
|
2 |
Citroner
|
3 |
Äggulor
|
1 |
Helt ägg
|
2,5 dl |
socker
|
100 g |
Carlshamn bakmargarin
|
Lemoncurd
Riv försiktigt citronskalet (bara det gula yttersta) och lägg i en kastrull, dela sedan citronerna och pressa ut saften i samma kastrull. Häll sedan ner äggulan, det hela ägget och sockret och blanda om. Placera allt nu på låg värme under konstant omröring tills krämen tjocknar, skär Carlshamn bakmargarin i bitar och tillsätt i omgångar tills allt är smält och blandat. Häll ner i en bruk och låt svalna, förvara i kylskåp.