En dessert med syrlig lemon curd är en perfekt avslutning på middagen. Här varvas lemon curd med grädde, krämig färskost och crunch från digestive kex. Toppa desserten med hallon!
Cheescakekräm: |
|
1 dl |
florsocker
|
1 |
Vaniljstång
|
200 g |
Färskost/växtbaserat alternativ
|
4,5 dl |
Grädde/sojagrädde
|
Till servering: |
|
2-3 dl |
Lemoncurd gjord på Carlshamn bakmargarin
|
200 g |
Digistive kex
|
125 g |
Färska hallon
|
Lemoncurd dessert
Så gör du:
Cheescakekräm:
Vispa grädde med florsocker och kärnorna från en vaniljstång till en mjuk och fluffig konsistens ej hårdvispad. Blanda runt färskosten så den blir len och blanda sedan ihop med grädd-blandningen.
Montering:
Häll krämen och lemoncurden i varsin spritspåse. Ta fram valfria glas och häll ner lite krossade kex i botten av varje glas. Spritsa sedan på cheescakekrämen och lemoncurden om vartannat och varva med kex så att desserten får massor med lager. När du är nöjd med mängden så toppa med lite mer kex och färska hallon! Servera direkt eller förvara i kylen.