Laga en hälsosam linsgryta med morot samt en smarkrik kick av chili, ingefära och koriander. Linsgrytan serveras med basmatiris och en klick havrefraiche. Mumsigt och mättande.
Ingredienser |
|
400 g |
krossade tomater
|
300 g |
morot
|
1 dl |
torkade röda linser
|
1 |
Gul lök
|
1 dl |
vatten
|
1 |
lime (skal och juice)
|
1/2 |
röd chili
|
1 msk |
finriven ingefära
|
Salt och koriander
|
|
Till servering |
|
Kokt basmatiris
|
|
havrefraiche
|
Lins- och morotsgryta med chili, ingefära och koriander
Skala morötterna och skär i bitar om ca 2 cm.
Skala och klyfta löken.
Kärna ur och finhacka chilin.
Lägg grönsakerna och chilin i en kastrull tillsammans med krossade tomaterna och 1 dl vatten.
Finriv det yttersta skalet från limen och pressa juicen.
Tillsätt skalet och juicen från limen samt ingefäran och koka upp.
Koka ca 10 minuter och tillsätt därefter linserna.
Koka i ytterligare ca 10 minuter tills linserna är mjuka.
Späd med vatten om det behövs och smaka av med salt.
Vänd ner koriander precis före servering och servera med basmatiris och en klick havrefraiche.