Ärtsoppa är gott och här har vi ett recept på en riktigt grön ärtsoppa med hint av ingefära. Soppan är klar på endast 30 min. Till soppan tipsar vi att servera rågbröd, skivat ägg och Carlshamn Havssalt.
Ingredienser: |
|
4 dl |
grönsaksbuljong
|
4 dl |
kokosmjölk
|
2 dl |
vitt vin
|
500 g |
gröna ärtor
|
1 |
Gul lök
|
35 g |
färsk ingefära
|
Till servering |
|
4 skivor |
mörkt rågbröd
|
4 |
kokta ägg
|
Carlshamn Havssalt
|
Lyxig grön ärtsoppa
ca 30 minuter
4 portioner som huvudrätt
Gör så här:
Hacka löken, finhacka ingefäran och lägg allt i en kastrull. Tillsätt vinet och koka upp. Låt det koka tills ca 1 dl återstår. Tillsätt buljongen och kokosmjölken och koka vidare i ca 5 minuter. Lägg ner ca 400 g av ärtorna och koka upp på nytt. Mixa till en slät grön soppa och häll därefter ner de resterande ärtorna. Bred Carlshamn Havssalt på rågbröden. Skiva och lägg på äggen.
Servera soppan med äggsmörgåsarna.