Baka en smarrig mandelkaka på mandelmassa. Kakan bakas på plåt och sedan stansas de ut i önskad form. Vi valde hjärtan men det går självklart bra att bara skära kakan i bitar. Servera mandelkakan med kardemummavisp och färska bär. Mums!
Ingredienser |
|
260 g |
Mandelmassa
|
165 g |
ägg (ca 3 st)
|
120 g |
rumsvarmt Carlshamn Bakning
|
30 g |
vetemjöl
|
1 krm |
salt
|
Kardemummavisp |
|
2 dl |
havrevisp
|
2 msk |
florsocker
|
1/2 tsk |
krossade kardemummakärnor
|
Till servering |
|
Färska hallon
|
Mandelkaka med kardemummavisp och färska bär
(Fika/dessert för 8 personer)
Så här gör du:
Värm ugnen till 175 grader.
Riv mandelmassan grovt och blanda samman mandelmassa, Carlshamn Bakning, vetemjöl och salt.
Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om mellan varje ägg.
Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter tills kakan är gyllene.
Låt svalna.
Blanda havrevispen med florsocker och kardemumma.
Vispa tills du har en fin konsistens.
Stansa ut hjärtan och servera med färska bär och kardemummavispet.