Yum cha pancakes är söta, gula pannkakor som viks ihop till små paket. Inuti är det fluffig grädde och söt mango. Det här är en populär och modern efterrätt med ursprung i Kina. Viktigt att du låter pannkakorna svalna innan du börjar fylla dom med grädden.
Smet: |
|
6 |
ägg
|
0,5 dl |
strösocker
|
2,5 dl |
mjölk
|
2,5 dl |
vetemjöl
|
0,5 tsk |
salt
|
1 tsk |
vaniljextrakt
|
1,5 msk |
gul hushållsfärg
|
Tillbehör: |
|
3 st |
Mango
|
3 dl |
vispgrädde
|
0,5 dl |
florsocker
|
Mangopannkakor (yum cha pancakes)
Gör så här:
Smält Carlshamn Tre oljor och låt svalna.
Blanda vetemjöl, salt och strösocker i en bunke. Häll i mjölk och vispa ihop till en smet. Häll i Carlshamn tre oljor, ägg, några droppar gul hushållsfärg och rör ihop.
Stek pannkakorna genom att hälla lite smet i en stekpanna på låg värme och sätt lock på, så att de ångas mer än steks.
Vispa grädde och florsocker.
Skala och skär upp mango.
När pannkakorna svalnat lägg grädde och mango på och vik ihop. Skär på mitten och servera!