Perfekt för lunchen eller enklare middag är dessa crêpes fyllda med krämig champinjonstuvning. Crêpes med champinjonstuvning är ju en klassiker, men du kan självklart byta ut fyllningen mot vad du föredrar. Kanske räkor?
Ingredienser Crêpes smet: |
|
4 |
ägg från frigående höns
|
5 dl |
Risdryck eller mjölk
|
3 dl |
vetemjöl
|
1 |
nypa salt
|
2 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
Fyllning: |
|
2 paket |
champinjoner
|
2 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
4 msk |
majsstärkelse
|
5 dl |
Risdryck eller mjölk
|
1/2 |
kruka persilja
|
En nypa salt och peppar
|
|
150 g |
riven vegetabilisk ost baserad på kokosolja /riven ost
|
Matiga crêpes
1. Vispa risdryck med mjöl och salt till en slät klumpfri smet. Vispa sedan ned ett ägg i taget.
2. Ställ smeten svalt i ca 30 minuter för att vila. Under tiden kan du göra fyllningen!
3. Fyllning: Rensa och dela champinjonerna i bitar och bryn dem i Carlshamns flytande margarin i en stekpanna på medelhög värme.
4. Blanda majsstärkelsen med risdrycken i en kopp och rör sedan ner blandningen i pannan med champinjoner och låt det koka under omrörning några minuter.
5. Hacka persiljan, blanda i svampsåsen och smaka av med salt och peppar.
6. Sätt ugnen på 225˚C.
7. Efter att smeten till crêpesen vilat klart steker du crêpesen i Carlshamns Flytande margarin på medelhög värme tills de är gyllene.
8. Lägg en klick stuvning mitt på varje pannkaka, rulla ihop och placera på en plåt.
9. Strö på osten och gratinera mitt i ugnen ca 12 minuter.
Bon appetit!