Servera matjessillen upplagd på tallrik med potatis, creme fraiche, rom, dill och gräslök. Antingen lägger du upp på ett stort fat för sharing eller på mindre tallrikar per person. Matjessill passar utmärkt på buffébordet till påsk, midsommar eller jul.
Ingredienser: |
|
8 st |
små potatisar
|
1 frp |
matjessill
|
0,5 dl |
creme fraiche
|
En handfull grönkål
|
|
4 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
0,5 |
burk rom
|
0,5 |
kruka dill
|
0,5 |
kruka gräslök
|
Salt & peppar
|
|
citron
|
Matjetallrik
2 portioner
Gör såhär
Koka potatisen och finhacka dill och gräslök. Skär matjessillen och den kokta potatisen i önskad storlek och lägg upp en på tallrik, med potatisen i botten och sill och örter uppepå. Klicka på rom och creme fraiche, salta och peppra och pressa över citron. Bryn Carlshamn Tre oljor och lägg ner grönkålen sista sekunderna så den slungas runt i det brynta smöret. Häll grönkålen och Carlshamn Tre oljor över matjetallriken. Klart att servera!