Carlshamns recept på mazarinkaka med saftiga nektariner. Mandelmassa, kardemumma och nektarin blir en utsökt kombination. När kakan har svalnat ringlar du över glasyr. Perfekt för dig som älskar mazariner men vill ha en lite enklare och annorlunda variant.

Ingredienser: |
|
500 g |
Mandelmassa
|
250 g |
Carlshamn Bakning
|
5 |
ägg
|
3/4 dl |
vetemjöl
|
½ tsk |
krossade kardemummakärnor
|
4 |
nektariner
|
Glasyr |
|
2 dl |
florsocker
|
1 msk |
vatten
|
Mazarinkaka med nektariner


Så här gör du:
Värm ugnen till 175 C. Riv ner mandelmassa i en bunke. Tärna och lägg ner margarinet.
Blanda till en jämn smet och tillsätt äggen ett åt gången under ständig omrörning. Sikta ner vetemjölet och blanda väl.
Smörj en ugnsfast form (ungefär 20 x 30 cm) med margarin och häll ner mazarinsmeten i formen.
Skär nektarinerna i 6 klyftor vardera och peta ner dem i mazarinsmeten.
Ugnsbaka ca 30 minuter tills kakan blivit fast och har fått fin färg. Låt därefter kakan svalna.
Blanda under tiden florsocker och vatten till en tjock glasyr. Ringla glasyren över kakan.