Bjud på lyxiga minilangos bakade på potatis och toppade med stenbitsrom. Langos friterar du i olja för extra krispig yta. Det här blir en perfekt förrätt innan middagen eller som tilltugg till drinken. Salt, krispigt och gott!
Ingrediensser |
|
90 g |
kokt potatis
|
25 g |
jäst
|
3 dl |
ljummet vatten (ca 37 C)
|
7 dl |
vetemjöl
|
1 tsk |
salt
|
4 |
vitlöksklyftor
|
125 g |
Carlshamn Bakning
|
Till servering |
|
2 |
salladslökar
|
2 1/2 dl |
vegansk gurt
|
250 g |
stenbitsrom
|
Övrigt |
|
vetemjöl till utbakningen
|
|
olja till friteringen
|
Minilangos med stenbitsrom
Finriv den kokta potatisen.
Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet.
Rör runt tills jästen löst sig.
Tillsätt mjöl, salt och den rivna potatisen och arbeta till en jämn och fin deg.
Låt degen jäsa i ca 1 timme till dubbel storlek.
Lägg degen på mjölat bakbord.
Dela degen i 20 bitar.
Kavla ut degbitarna tills de är ca 3 mm. i tjocklek.
Jäs bröden under bakduk i ca 10 minuter.
Hetta under tiden upp oljan till 180°C och fritera bröden ca 3-4 minuter på varje sida.
Skala och finhacka vitlöken och lägg den i kastrull tillsammans med Carlshamn bakning.
Låt margarinet koka upp ordentligt och dra sedan av det från plattan.
Finstrimla salladslöken. Pensla den nyfriterade langosen med vitlöksmargarinet och toppa med stenbitsrom, vegansk gurt och salladslöken.