Baka en mjuk och saftig pepparkaka med frosting. Mjuk pepparkaka är lätt att baka och den räcker till ca 10 bitar. Spritsa ut frostingen i fint mönster eller bred på kakan.
Ingredienser: |
|
100 g |
Carlshamn Bakning
|
2 |
ägg
|
2 dl |
socker
|
1,5 dl |
yoghurt
|
3 dl |
vetemjöl
|
2 tsk |
bakpulver
|
3 tsk |
kanel
|
1,5 tsk |
ingefära
|
1,5 tsk |
kardemumma
|
1 tsk |
nejlika
|
Topping: |
|
200 g |
philadelphia
|
1 dl |
florsocker
|
1 |
lime
|
Mjuk pepparkaka
10 bitar
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smält Carlshamn Bakning och låt svalna. Vispa ägg och socker tills de är vitt och fluffigt. Vänd ner yoghurten och Carlshamn Bakning i smeten. Blanda därefter försiktigt ner mjöl, bakpulver och samtliga kryddor. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter. Låt svalna. Rör ihop philadelphia, florsocker och lime, och toppa kakan. Servera och njut!