Baka en kryddig, mjuk pepparkaka som du sedan smörsteker och toppar med en fluffig ädelostkräm och färska fikon. Det här receptet på mjuk pepparkaka är för dig som vill baka med en twist och bjuda dina gäster på en härlig smakupplevelse. Det blir kryddigt, salt, sött, krämigt, krispigt och mjukt på samma gång!
Ingredienser: |
|
100 g |
Carlshamn Tre oljor
|
2 st |
ägg
|
2 dl |
socker
|
1 dl |
gräddfil
|
0,5 msk |
kanel
|
1,5 tsk |
ingefära
|
1,5 tsk |
kardemumma
|
1 tsk |
mald nejlika
|
3 dl |
vetemjöl
|
2 tsk |
bakpulver
|
8 |
muffinsformar
|
Topping: |
|
4 st |
fikon
|
150 g |
ädelost
|
2 dl |
smetana
|
Mjuk pepparkaka
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Smält Carlshamn Tre oljor och låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör och gräddfil.
Blanda de torra ingredienserna, vetemjöl, bakpulver, nejlika, kardemumma, kanel och ingefära. Sikta ner det i smeten.
Häll smeten i muffinsformar och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna.
Dela muffinsarna på hälften och stek i Carlshamn Tre oljor.
Mixa ädelost och smetana. Toppa de smörstekta pepparkakorna med ädelostkräm och färska fikon.