Dessa mördegskakor blir riktigt chokladiga och är superenkla att baka. Kakan smälter i munnen och havssaltet lyfter verkligen chokladsmaken. Viktigt att du låter degen vila 2 timmar så att kakorna får sin fina form. De här chokladkakorna kanske blir din nya favorit?
Ingredienser: |
|
150 g |
rumsvarmt Carlshamn Tre oljor
|
0,5 dl |
strösocker
|
0,5 dl |
ljust muscovadosocker
|
1 krm |
äkta vaniljpulver
|
2,5 dl |
vetemjöl
|
100 g |
Hackad mörk choklad
|
havssalt
|
Mördegskakor med havssalt och choklad
Gör så här:
1. Vispa ihop margarin, socker, äkta vaniljpulver och muscovadosocker i 4 minuter.
2. Blanda ner vetemjöl och hackad mörk choklad och knåda ihop till en deg.
Forma degen till en rulle som är cirka 4 cm tjock. Rulla in degen i bakplåtspapper eller plastfolie och låt den vila i kylen i 2 timmar.
3. Sätt ugnen på 180 grader varmluft (200 grader om du inte har en varmluftsugn).
4. Skär rullen i skivor som är cirka 1 cm tjocka och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Strö över havssalt och grädda sedan i 8 minuter. Ta ut kakorna och låt svalna.