Recept på saftigt morotsbröd som passar lika bra till frukost och mellanmål. Morotsbrödet är suveränt som tillbehör till soppor och är både mättande, gott och fullt med nyttigheter.
Råvaror |
|
6 dl |
vatten
|
2 påsar |
torrjäst
|
2 msk |
salt
|
10 dl |
blandmjöl
|
2,5 dl |
majsmjöl
|
7 dl |
riven morot
|
100 g |
Carlshamn Bakning
|
Morotsbröd
1. Värm vattnet så att det är ungefär 40-45 grader varmt. Lägg torrjästen i vattnet och tillsätt salt.
2. Lägg till majs- och blandmjölet på samma gång som du blandar degen. Lägg i riven morot och till sist Carlshamn Bakningsmargarinet. Knåda degen tills degen lossnar från fingrarna och skålens kanter.
3. Lägg degen i en smord brödform. Låt degen stiga under en bakduk i ungefär 30 minuter, helst på ett sådant ställe där det inte drar.
4. Grädda morotsbrödet i 225 grader på ugnens lägsta nivå i ungefär 45 minuter. Vänd brödet upp och ner då det har svalnat.