Lättlagade, saftiga morotsfrallor med havregryn. De här goda frallorna förgyller din frukost, passar till picknicken och mellanmålet. Absolut godast att njuta av direkt från ugnen med lite Carlshamn Tre oljor på men går utmärkt att frysa in.
Ingredienser: |
|
30 g |
jäst
|
5 dl |
vatten
|
350 g |
morot
|
1 ½ tsk |
salt
|
200 g |
havregryn
|
ca 660 g |
siktat dinkelmjöl
|
Till servering: |
|
Carlshamn Tre oljor
|
Morotsfrallor med havregryn
Så här gör du.
1. Smula jästen i en bunke. Häll över ljummet vatten och rör tills jästen löst sig.
2. Skala och riv morötterna.
3. Tillsätt samtliga ingredienser i degvätskan och knåda ca 10 minuter tills du har en fin deg.
4. När det är lagom med mjöl ska degen ska kladda i botten av degbunken men lossna från kanterna.
5. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek under bakduk i ca 1 timme.
6. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Om degen är för kladdig kan du arbeta in lite mer mjöl.
7. Forma ca 15 st frallor och lägg de på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
8. Låt jäsa under bakduk i ytterligare ca 45 minuter till dubbel storlek.
9. Värm ugnen till 230 C. Grädda bröden ca 15 minuter. När de är 96 grader C i mitten är de klara.
10. Servera morotsfrallorna med Carlshamn Tre oljor.