Riktigt gott reept på morotskaka á la påskmuffins – Mumsiga muffins med en krämig frosting på toppen. Dekorera dina morotsmuffins med med små chokladägg för den ultimata påskbakelsen. Det här är så gott, du måste prova!
Muffins: |
|
2 st |
medelstora rivna morötter
|
100 g |
smält Carlshamn Bakning
|
3,5 dl |
mjöl
|
2 st |
ägg
|
1 dl |
muscovadosocker
|
1 dl |
strösocker
|
2 tsk |
kanel
|
2 tsk |
bakpulver
|
Frosting: |
|
75 g |
rumsvarmt Carlshamn Bakning
|
100 g |
färskost
|
1 tsk |
vaniljsocker eller ett kryddmått vaniljpulver
|
2,5 dl |
florsocker
|
Dekoration: |
|
Små chokladpåskägg
|
|
Mynta
|
Morotskaka á la påskmuffins
Sätt ugnen på 200 grader. Riv morötterna. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda mjöl med bakpulver, kanel och salt. Tillsätt morötter till äggblandningen och sikta sedan ner de torra ingredienserna och under försiktig omrörning. Tillsätt smält Carlshamn Bakning och rör tills allt är blandat.
Fyll tolv stycken stora muffinsformar med smeten. Baka mitt i ugnen cirka 25 minuter. Du kan prova om de är färdigbakade genom att sticka ner en tandpetare, är den torr är de klara. Ta ut plåten ur ugnen och låt muffinsen svalna.
Vispa ihop Carlshamn Bakning med florsocker och vaniljsocker med en elvisp. Tillsätt färskost och fortsätt vispa tills du har en slät frosting. Spritsa ett lager frosting på varje muffins och dekorera med ditt favoritpynt, vi har valt små chokladägg och ett litet myntablad.