Laga den franska klassiskern moules marinière hemma, det är faktiskt enkelt och blir otroligt gott. Musselsoppa med vitvin, schallotenlök, vitlök grädde och persilja. Servera musslorna med frasigt bröd och njut!
Ingredienser: |
|
1 kg |
blåmusslor
|
2 st |
schalottenlökar
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
1 |
vitlöksklyfta
|
1 dl |
vitt vin
|
1 dl |
grädde
|
1 kruka |
persilja
|
Moules mariniere
Gör såhär:
Gör rent musslorna genom att skrubba dem och ta bort ”skägget”. Släng de musslor som redan öppnat sig något. Finhacka lök och vitlök och fräs i en stor gryta tillsammans med Carlshamn Havssalt.
Häll vin och grädde i grytan och låt koka upp i några minuter. Grovhacka persilja och lägg i, och sist lägger vi i musslorna och kokar under lock i ca 5 minuter.
Salta och peppra, och smaka av tills du är nöjd. Varför inte skiva ett gott lantbröd och stek kort med Carlshamn Havssalt och vitlök, och servera till musslorna.