Baka muffins till fikastuden. I det här receptet har vi toppat muffinsen med citronfrosting färgad med lite röd karamellfärg. För julkänsla så kan du lägga på lite juligt strössel som på bilden. Receptet ger ca 15 muffins.
Ingredienser: |
|
5 dl |
vetemjöl
|
0,75 dl |
rapsolja
|
100 g |
smält Carlshamn Bakning
|
3 |
ägg
|
3 dl |
strösocker
|
3 dl |
yoghurt
|
1 tsk |
bikarbonat
|
2 tsk |
bakpulver
|
1 krm |
äkta vaniljpulver
|
Topping: |
|
200 g |
philadelphia
|
3 msk |
citron
|
1 dl |
florsocker
|
0,5 msk |
röd karamellfärg
|
Muffins
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Smält Carlshamn Bakning i en kastrull och låt svalna. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och äkta vaniljpulver i en skål och ställ åt sidan. Vispa ihop socker och ägg tills de blir fluffigt. Vänd försiktigt ner det smälta Carlshamn Bakning, rapsolja och yoghurten i ägg/socker-blandningen, och när det är blandat, fortsätt med att försiktigt blanda i mjölblandningen i smeten. Fördela smeten i muffinsformar och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter beroende på storlek på formen och hur fasta du vill ha dom. Rör ihop alla ingredienser för toppingen, och spritsa ut på muffinsarna. Toppa gärna med juligt strössel.