Baka en mumsig bärpaj fylld med en kräm av vit choklad. Välj dina favoritbär att ha i pajen, här har vi använt blåbär, hallon och röda vinbär. Pajen räcker till 12 bitar.
Ingredienser |
|
4 dl |
vetemjöl
|
2 msk |
Dansukker Florsocker
|
1 krm |
salt
|
150 g |
Carlshamn 70% margarin
|
Chokladkräm |
|
150 g |
vit choklad
|
4 dl |
Havre matlagningsgrädde
|
2 ark |
gelatin
|
Garnering |
|
Dina favoritbär
|
|
vit choklad
|
|
Dansukker Florsocker
|
Mumsig bärpaj fylld med vitchoklad
Gör så här:
Blanda samman ingredienserna till degen. Om den inte vill hålla ihop, tillsätts ett par droppar vatten. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 centimeter i diameter. Nagga degen med en gaffel. Grädda mitt i ugnen, 175°, ca 25 minuter. Låt skalet svalna.
Skölj och ansa bären. Lägg hälften av bären i botten på pajskalet. Lägg gelatinbladen i blöt. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med havre matlagningsgrädden. Smält på svag värme. Se till så att chokladen inte bränner fast i botten på kastrullen. Ta av kastrullen från plattan (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.)
Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig. Häll chokladkrämen ovanpå bären i pajen. Ställ i kylen för att stelna.
Lägg på resterande bär. Strö på hyvlad, vit choklad och pudra över florsocker.