Recept på mustig och smakrik gulaschsoppa lagad med köttfärs. Avnjut gulaschsoppan tillsammans med ett gott bröd med Carlshamn Havssalt på. Soppan passar både till lunch och middag. Laga och njut!
Ingredienser: |
|
400 g |
nötfärs
|
1 |
Gul lök
|
2 |
vitlöksklyftor
|
3 |
potatisar
|
1 |
palsternacka
|
2 |
morötter
|
1 |
röd paprika
|
2 tsk |
paprikapulver
|
1 tsk |
oregano
|
1 tsk |
spiskummin
|
1 krm |
cayennepeppar
|
2 msk |
tomatpuré
|
1 burk |
krossade tomater
|
1 liter |
vatten
|
1 |
köttbuljongtärning
|
svartpeppar
|
|
Växtbaserad crèmefraiche
|
|
persilja
|
|
Carlshamn Flytande
|
|
Till servering: |
|
Rustikt bröd och Carlshamn Havssalt
|
Mustig gulaschsoppa på köttfärs
Gör så här:
Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala potatis, palsternacka, morot och skär i tärningar. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Värm margarinet i en tjockbottnad gryta och bryn köttfärsen i några minuter tills den fått lite färg. Salta och peppra och sänk värmen något. Tillsätt lök och vitlök, och låt fräsa med köttfärsen någon minut innan du har i paprikan och kryddar med paprikapulver, oregano, spiskummin och cayennepeppar. Tillsätt tomatpurén och rör om. Låt allt fräsa i ett par minuter på låg värme. Tillsätt potatis, krossade tomater, vatten och buljongtärning. Rör om och låt soppan sjuda i cirka 20 minuter. Smaka av och salta och peppra efter smak. Servera och toppa med crèmefraiche och hackad persilja. Avnjut tillsammans med ett rustikt bröd med Carlshamn Havssalt på.