Baka jordnöts- och chokladrutor utan ugn. Den här no-bake kakan är vegansk och enkel att svänga ihop. Visst låter det gott med jordnötter, agavesirap, jordnötssmör och mörk choklad. Låt kakan stelna i kylskåp och skär sedan upp i rutor.
Botten |
|
100 g |
Carlshamn Bakning
|
2 dl |
havregryn
|
4 msk |
kokosflingor
|
2 msk |
agavesirap
|
2 tsk |
vaniljsocker
|
1 |
nypa salt
|
Carlshamn Bakning till formen
|
|
2 msk |
kokosflingor
|
Fyllning |
|
80 g |
mörk vegansk choklad
|
1,5 dl |
jordnötssmör
|
1 msk |
vaniljsocker
|
Topping |
|
1 dl |
salta jordnötter
|
40 g |
mörk vegansk choklad, smält
|
No-bake Jordnöts- och chokladrutor
1. Smält margarinet och låt det bli lite brynt. Blanda ned övriga ingredienserna i margarinet.
2. Tryck ut degen i en avlång, rektangulär sockerkaksform, ca 13 x 30 cm som du smörjt med margarin
och bröat med kokosflingor .
3. Gör fyllningen genom att smälta chokladen sakta. (Kan smältas i micron på låg effekt eller i vattenbad)
Blanda ned jordnötssmör och vaniljsocker i chokladen.
4. Bred ut chokladfyllningen över botten.
5. Strö över hackade jordnötter och ringla smält choklad över.
Låt kakan stelna i kylskåp minst en timme (eller i frysen, då går det snabbare)
innan du skär upp den i rutor.