Recept på carbonara med äggnudlar. En krämig nudelcarbonara med bacon och smak av miso.Toppa med äggula, parmesanost, hackad salladslök och lite svarta sesamfrön. En riktigt god lunch eller middagsrätt.
Ingredienser: |
|
400 g |
äggnudlar (800 g)
|
1 msk |
Carlshamn Kallpressad
|
140 g |
bacon eller sidfläsk
|
2 |
vitlöksklyftor
|
2 |
ägg
|
4 |
äggulor
|
2 msk |
misopasta
|
1 1/2 dl |
riven parmesanost
|
Till garnering |
|
svartpeppar
|
|
2 |
salladslökar
|
Eventuellt svarta sesamfrön
|
|
4 |
äggulor
|
Parmesanost
|
Nudelcarbonara med smak av miso
Koka nudlarna i lättsaltat vatten en minut kortare än vad som är angivet som koktid. Under tiden nudlarna kokar, skär baconet eller sidfläsket i bitar. Stek i Carlshamn Kallpressat på ganska hög värme tills baconet blivit knaprigt. Stäng av värmen Ta upp hälften av baconet ur pannan och lägg på en tallrik med lite hushållspapper så matfettet rinner av.
Skölj och hacka salladslöken. Blanda ihop en äggkräm genom att vispa två ägg med två äggulor, misopasta och till sist parmesanosten. Häll av nudelvatten men spara drygt en centiliter av kokvattnet i en kopp. Skölj av nudlarna med kallt vatten, så blir de inte klibbiga. Sätt på värmen på stekpannan igen och häll ner pastavattnet. Låt vattnet koka upp och sjud ett par minuter. Häll ner nudlarna i stekpannan och rör runt. Dra av pannan från värmen och häll ner äggkrämen och blanda ihop carbonaran. Servera i pastatallrikar, garnera med en äggula, parmesanost, hackad salladslök och gärna lite svarta sesamfrön.
TIPS: spara äggvitorna och gör maränger av dem.