Den här nudelsoppan kan bli din nya favoritsoppa. Den är lätt att laga och ger dig massor av goda asiatiska smaker, som miso, ingefära och soja. Perfekt att laga om du har kyckling över eller om du har lite grönsaker kvar som du inte vet vad du ska göra av. Du gör soppan direkt i en stor burk eller matlåda. Snabb, enkelt och väldigt gott!
Buljong |
|
1,5 msk |
misopasta
|
2 msk |
japansk soja
|
0,5 msk |
sesamolja
|
1 tsk |
hackad chili
|
1 tsk |
riven ingefära
|
Innehåll |
|
1 dl |
Sojabönor
|
70 g |
kycklinglår
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
0,5 st |
morot
|
0,33 st |
zucchini
|
0,5 st |
salladslök
|
70 g |
glasnudlar
|
5 dl |
kokande varmt vatten
|
Koriander
|
Nudelsoppa
Gör så här:
1. I en större burk eller matlåda, blanda misopasta, japansk soja, sesamolja, hackad chili och riven ingefära. Rör ihop till en buljong.
2. Stek kycklinglår i Carlshamn Tre oljor. Krydda med salt och peppar efter smak. Skiva den färdiga kycklingen i mindre bitar.
3. Strimla zucchini och morötter med en potatisskalare. Hacka salladslöken.
4. Häll ner zucchini, morot, skivad kyckling, sojabönor, salladslök och glasnudlar i burken eller matlådan och häll på kokande vatten.
5. Låt nudelsoppan stå i 5-7 minuter så att nudlarna blir tillagade.
6. Toppa med färsk koriander och njut av en härligt värmande nudelsoppa!