Vi älskar när man bara kan slänga allt i en gryta och det sköter sig själv! Här har vi gjort en one pot pasta fylld med nyttigheter och härliga smaker! Den tar bara 20 minuter att laga och är den ultimata vardagsrätten. Variera receptet själv med dina favoriter, och vips så har du en helt ny rätt.
Ingredienser: |
|
400 g |
pasta
|
2 st |
salladslökar
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
200 g |
småtomater
|
200 g |
soltorkade tomater
|
2 dl |
grädde
|
6 dl |
vatten
|
1 |
buljongtärning (grönsaks- eller kycklingbuljong)
|
1 |
mozarella
|
0,5 |
zucchini
|
0,5 |
fänkål
|
2 |
vitlöksklyftor
|
0,5 |
chili
|
Topping |
|
färsk basilika
|
|
riven parmesan
|
One pot pasta
Gör såhär:
Finhacka alla grönsaker utom småtomaterna, som du kan göra halvor av. Ta fram en stor gryta och fräs allt i Carlshamn Tre oljor.
Häll i vatten, grädde och buljong och låt koka upp. Tillsätt pastan och koka ytterligare 10 minuter. Se till att röra om ofta så inte pastan fastnar i botten. När det är ca två minuter kvar, bryter du ner mozzarellan och rör om.
Servera med färsk basilika och riven parmesan!