Laga en öppen lasagne på egengjord pastadeg. En rätt som är kul att laga och att lägga upp på tallriken. Fyllningen består av en god svampblandning, krämig burrata och riven parmesan. När du kokar lasagneplattorna se till att ha saltat vattnet riktigt ordentligt, det blir så mycket godare då. Öppen lasagne passar som middagsrätt eller som en lite lyxigare lunch.
Ingredienser: |
|
4 |
ägg
|
2,5 dl |
vetemjöl
|
2,5 dl |
durumvetemjöl
|
400 g |
champinjoner
|
200 g |
grönkål
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
4 st |
vitlöksklyftor
|
2 st |
schalottenlök
|
30 g |
Parmesan
|
2 st |
burrata
|
Öppen lasagne med burrata och svamp
Gör så här:
Pastadeg:
1. Blanda vetemjöl och durumvetemjöl i en skål.
2. Gör en grop och knäck i äggen. Blanda äggen och tillsätt lite mjöl i taget, tills det blivit en deg.
3. Knåda degen i ca 10 min. Dela upp den i två delar och plasta in noga. Låt stå i kylen i minst 30 min.
1. Ansa grönkålen och skölj champinjonerna. Hacka grönkål, champinjoner, lök och vitlök.
2. Stek svampen i Carlshamn Havssalt tills de nästan är klara. Sänk värmen och tillsätt grönkål, lök och vitlök. Salta och peppra rikligt.
3. Kavla ut pastadegen för hand eller i maskin och skär lasagneplattor som är ungefär lika stora.
4- Koka de färska lasagneplattorna i väl saltat vatten i ca 2-3 minuter.
5. Servera den öppna lasagnen genom att varva lasagneplattor, svampblandning, burrata och riven parmesan.