Laga en lyxig pasta med musslor, broccoli, cashew parmesan, vitt vin och persilja. För dig som gillar musslor är det här receptet ett måste att prova på. En läcker musselpasta som blir en fin festmåltid, buon appetito!
Ingredienser |
|
350 g |
pasta
|
1 kg |
musslor, tvättade och ”avskäggade”
|
500 g |
broccoli
|
50 g |
riven cashew parmesan
|
8 msk |
Carlshamn Flytande
|
2 dl |
vitt vin
|
1-1,5 |
vitlöksklyfta
|
1/2 dl |
färsk persilja
|
0,5 |
Zest av citron
|
0,5 |
Zest av apelsin
|
Pasta med musslor, broccoli och parmesan
Koka broccolibuketterna i saltat vatten i 5-6 minuter tills de blivit lite mjuka, häll av och låt svalna.
Smält 6 matskedar av Carlshamn Flytande i en stor gryta.
Hacka vitlöken och fräs den utan att den tar färg.
Häll på vinet och låt det koka upp i någon minut.
Lägg i musslorna och koka kraftigt under lock i 3-5 minuter.
Skaka grytan ordentligt efter halva tiden.
Ha i persilja och lite peppar och rör om ett par varv.
Ta ur musslorna ur sina skal, men spara några för dekoration.
Smält 2 msk Carlshamn Flytande och kör tillsammans med de kokta broccolibuketterna och parmesanen i en mixer tills det blir krämigt. Använd peccorino-ost om du föredrar det istället för cashew parmesan.
Häll av pastan och häll sedan tillbaka den i kastrullen tillsammans med broccolisås, musslor och avkoket från musslorna och rör om.
Toppa med hackad persilja, de hela musslorna, apelsinzest och citronzest.
Buon appetito!