Laga en lyxig och smakrik pistagepasta. Pastan blir krämig och får en nötig, salt och ljuvlig smak av pistagenötter, pancetta och parmesan. När du lagt upp pastan på tallrikar toppar du med hackade pistagenötter och massor av riven parmesan, så blir det extra gott. Smaklig måltid!
Ingredienser: |
|
500 g |
pasta
|
150 g |
pancetta
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
5 |
ägg
|
70 g |
riven parmesan
|
50 g |
Pistagenötter
|
Pasta med pistage
Gör så här:
Häll pistagenötterna i en mixer och mixa tills de är finmalda.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, men spara ca 1 dl av pastavattnet vid sidan när du häller av den. Skär pancettan i mindre bitar eller rutor och stek på låg värme i Carlshamn Tre oljor.
Riv parmesan. Vispa ihop ägg, riven parmesan, salt, peppar och de malda pistagenötterna.
Blanda pasta, äggblandning och pancetta och rör ihop tills det blivit härligt krämigt utan att äggen börjat koagulera. Häll i lite av det sparade pastavattnet om det behövs
Servera pistagepastan med hackade pistagenötter och riven parmesan.