Här är ett enkel och riktigt god pastagratäng med spenat och tomatsås, perfekt som lunchrätt eller en enklare middag. Toppa gratängen med fetaost och pinjenötter.
Ingredienser |
|
350 g |
torkade pastavingar eller liknande
|
200 g |
vegansk ost
|
60 g |
pinjenötter
|
Tomatsås |
|
500 g |
passerade tomater
|
1 dl |
hackad basilika
|
2 msk |
balsamicovinäger
|
salt
|
|
Spenatfräs |
|
200 g |
bladspenat
|
1 |
Gul lök
|
1 |
vitlöksklyfta
|
Carlshamn Flytande till stekning
|
|
salt
|
Pastagratäng med spenat, tomat och pinjenötter
(Varmrätt för 4 personer)
Så här gör du:
Värm ugnen till 225 C.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Blanda ingredienserna till tomatsåsen och smaka av med salt.
Blanda ner pastan i tomatsåsen och häll därefter ner det i en ugnsfast form.
Finhacka lök och vitlök.
Värm en stor vid kastrull eller stekpanna till medelhög temperatur.
Fräs löken och vitlöken i Carlshamn Flytande ca 1 minut.
Lägg ner spenaten och fräs vidare ett par minuter.
Smaka av med salt.
Toppa pastan med spenaten och den veganska rivna osten
Ugnsbaka pastagratängen ca 10-15 minuter till fin färg.