I det här receptet på Pavlova är den klassiska lemoncurden utbytt mot en söt jordgubbscurd. Du kommer inte bli besviken på den här maräng och jordgubbsdrömmen. Pavlova tårtan blir extra god om du toppar den med färska jordgubbar och myntablad. Låt bakningen ta sin tid så alla moment blir ordentligt genomförda, då lyckas du med den där perfekta sega marängen.
Jordgubbscurd: |
|
600 g |
jordgubbar
|
225 g |
socker
|
1 msk |
majsstärkelse
|
2 |
ägg
|
75 g |
Carlshamn Havssalt
|
Marängbotten: |
|
4 |
äggvitor
|
225 g |
socker
|
1 msk |
majsstärkelse
|
1 tsk |
vinäger
|
Topping: |
|
2 dl |
grädde
|
färska jordgubbar
|
|
Mynta
|
Pavlova med jordgubbscurd
Gör så här:
Jordgubbscurd: Koka upp jordgubbar och socker. Sila av och spara jordgubbarna till senare. Sänk värmen och tillsätt ägg och rör konstant tills curden tjocknat.
Tillsätt maizena och rör om ordentligt. Låt den svalna lite och tillsätt sedan Carlshamn Havssalt. Ta bort den från spisen när den är slät och ställ i kylen i minst 2 timmar.
Marängbotten: Sätt ugnen på 80°C varmluft och förbered två plåtar med bakplåtspapper. Rita en cirkel på ungefär hur stor marängbotten du vill ha, på varje papper.
Separera fyra äggvitor i en bunke och vispa ihop dem med socker i omgångar. Vispa tills du har en fast och glansig maräng, eller tills du kan vända bunken upp och ner utan att vispet rör sig. Blanda försiktigt ned majsstärkelse och vinäger med en slickepott tills det gått ihop med marängen.
Spritsa ut den på plåtarna i de två cirklarna du ritade tidigare.
Grädda i ca 1,5 – 2 timmar. Stäng av ugnen och låt bottnarna svalna minst en timme i ugnen.
När marängen har svalnat helt varvar du maräng, jordgubbscurd, jordgubbarna vi sparade när vi silade koket, och vispad grädde.
Toppa gärna med färska jordgubbar och mynta.
Servera och njut av denna ljuvligt goda pavlovan, perfekt som efterrätt i midsommar!