Laga populära Pinsa som är en blandning mellan pizza och focaccia. Pinsan gräddas först och toppas sedan med goda tillbehör. Förbereda degen hemma och sen kan du steka eller grädda den utomhus. I det här receptet toppar vi pinsan med bland annat burrata, creme fraiche, pesto, inlagd kronärtskocka, ruccola och pinjenötter. Mums!
Ingredienser: |
|
1 |
napolitansk pizzadeg (alternativt hemlagad, självklart)
|
0,5 |
burrata
|
3 msk |
creme fraiche
|
3 msk |
pesto
|
70 g |
inlagd kronärtskocka
|
1 näve |
ruccola
|
15 g |
pinjenötter
|
Parmesan
|
|
basilika
|
|
Citronskal
|
|
Salt och peppar
|
|
2 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
Pinsa med kronärtskocka och pinjenötter
Gör så här:
Börja hemma med att kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper, som du sedan rullar ihop och slår in i plastfolie, för att förenkla när du väl är ute.
Ska du grädda pinsan på stekhäll, tänk att på hällen ska vara ordentligt varm och smält lite Tre oljor i innan du lägger på pinsan. Sedan kan värmen få gå ned något, så den inte bränns.
Beroende på hur tjock pinsan är och hur varm din häll är brukar runt 5 minuter räcka.
När pinsan är klar, bred lite Carlshamn Tre oljor över, framför allt på kanterna.
Fördela creme fraiche och pesto, och toppa med ruccola, kronärtskocka, burrata, pinjenötter, hyvlad eller riven parmesan, rivet citronskal, basilika, salt och peppar.
Servera pinsan och njut!