Recept på Pintxos - en krispig toast med mozzarella, tomater, kapris och salta sardeller. Den här lilla smakbiten passar perfekt som tilltugg till drinken, som en förrätt eller som en del av en tapasmiddag. Servera gärna din pintxos med ett glas välkyld äppelcider.
Ingredienser: |
|
1 |
lantbaguette
|
1 |
burk med inlagda sardeller
|
1 burk |
buffelmozzarella
|
Stora inlagda kapris
|
|
Färsk bladpersilja
|
|
Körsbärstomater
|
|
Carlshamn Havssalt
|
Pintxos, Spansk tapastoast med mozzarella och sardell
Cirka 10 minuter
Cirka 10 stycken minimackor
Skär baguetten i skivor och grilla dem ett par minuter i en het grillpanna. Bre på lite Carlshamn Havssalt. Lägg på persilja, en tjock skiva mozzarella, halverade tomater, en sardell och avsluta med kapris. Stick ner en cocktailpinne eller en tandpetare för att hålla toppingen på plats. Servera gärna med ett glas äppelcider.